Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementMagazin

11. Maja 2020.

KUPUJEM DOMAĆE – korisno za sve građane Crne Gore

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: ,

Počela je sa radom web-platforma “Kupujem Domaće Od Lokalnih Proizvođača Bez Posrednika” (web adresa je https://kupujemdomace.com) koja ima za cilj da pomogne malim proizvođačima, poljoprivrednicima, ribarima, zanatlijama, da na brz i jednostavan način kreiraju svoju online prodavnicu, “izlože” i promovišu svoje proizvode, a kupcima  da pronađu željeni proizvod, pregledaju trenutni asortiman domaćih proizvoda u svom okruženju, upoznaju proizvođače koji nude svoje proizvode i kroz nekoliko klikova mišem, kupe svježe domaće proizvod direktno od lokalnih proizvođača bez posrednika.

Ono što je veoma važno je to da internet prodavnica radi i dostupna je 24 sata dnevno.

Web-platformu “Kupujem Domaće Od Lokalnih Proizvođača Bez Posrednika” možete posjetiti na sledećoj intenet adresi https://kupujemdomace.com

Znači da su prodavci i njihovi proizvodi dostupniji kupcima i vidljiviji na tržišti, a krajnji potrošači mogu naručiti svježe i domaće proizvode po optimalnim cijenama u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta uz dva klika miša.

Kontaktirali smo sve opštine u Crnoj Gori i pobudili njihovo interesovanje i spremnost da budu partneri “Kupujem Domaće” projekta, tako da će korisnici (proizvođači) sa teritorija opština partnera projekta imati besplatno korištenje web-platforme.

Da bi pomogli lokalne proizvođača u ovim kriznim vremenima omogućili smo da svi mali proizvođači imaju naredna 3 mjeseca besplatno korištenje platforme, uz potpunu pomoć u svakom koraku od registracije, kreiranja online prodavnice, kreiranja proizvoda, do same narudžbe, nezavisno od opštine kojoj pripadaju i da li će podržati projekat “Kupujem Domaće”.

Takođe, svi proizvođači sa teritorije Grblja i Luštice imaju besplatno korištenje platforme.

Sada proizvođači klikom na sledeći link mogu se registrovati i kreirati svoju vlastitu online prodavnicu https://kupujemdomace.com/budi-trgovac/

Sama platforma je pregledna i veoma jednostavna za korištenje, kako za krajnje potrošače, tako i za “vlasnike online prodavnice” .

Izlog online prodavnica:  https://kupujemdomace.com/trgovac/primjer-online-podavnice/

Da bi korisnici mogli da poruče proizvod moraju se registrovati i unijeti ime, adresu i broj telefona.

To su osnovni podaci kako bi prodavac (mali proizvođač, poljoprivrednik, ribar, itd…) mogao da stupi u kontakt sa kupcem, isporuči robu i naplati.

Prodavac prilikom registracije unosi svoje ime, naziv djelatnosti ili gazdinstva, adresu, email i broj telefona. I sa tim podacima kreira svoju vlastitu “online prodavnicu”.

Kada “izlaže” proizvod u svoju online prodavnicu on ga opiše – što je to što nudi, prednosti proizvoda, objasni potencijalnom kupcu koje su minimalne količine koje može poručiti, da li krajnji potrošač preuzima naručeni proizvod na adresi prodavca ili prodavac isporučuje proizvod na adresi kupca, navede cijenu, doda sliku i to je to.

Kako jedan “izloženi” proizvod izgleda: https://kupujemdomace.com/p/grad/kotor/paradajz-volovsko-srce/

Kada korisnik “kupi” proizvod, prodavcu na email dolazi obavještenje da ima novu narudžbu. Kasnije, prodavac “spakuje” proizvod i isporučuje ga kupcu po uslovima u opisu proizvoda i naplati.

Obavještenja o naručenim proizvodima na email stižu i kupcu.

Kupac može, nakon realizovane kupovine, da ocijeni proizvod i uslugu proizvođača i sa što realnijim opisom pomogne i prodavcu i budućim kupcima.

Korisnicima je na raspolaganju korisnička podrška putem Viber-a, Facebook-a, email-a, telefona i SMS-a.

Nadam se da sma vam bar malo približio mogućnosti platforme i koliko bi ona mogla da pomogne malim lokalnim proizvođačima, poljoprivrednicima, zanatlijama kako bi mogli da prevaziđu trenutnu situaciju i izbore se za svoje mjesto na internet tržištu.

Želim da vas podsjetim, da je platforma zamišljena da pomogne malim proizvođačima, poljoprivrednicima i ostalim vlasnicima različitih gazdinstava na teritoriji Crne Gore (dakle lokalnog je karaketra) koje ovo vrijeme pandemije virusa najviše pogodilo, koji su izgubili  najveći dio tržišta (jer su svoje proizvode prodavali na pijacama), a samim tim i prihode i dovedeni su u veoma nezavidnu situaciju boreći se za opstanak ne samo njihovih gazdinstava, već i njihovih porodica, da budu uočljiviji i dostupniji na tržištu i otvori im još jednu novu mogućnost i veliko tržište – internet tržište – online prodaju.

Pokušali smo da nazivom sajta malo probudimo  svijest društva u cilju buđenja i okretanju na domaću i lokalnu proizvodnju, jer na taj način stanovništvo dobija svježe i zdravije proizvode dostupne tako reći odmah, a veći dio cijene proizvoda koju plate kupci će se zadržavati u Crnoj Gori.

Ukoliko smatrate da bi ova platforma mogla da pomogne domaćim proizvođačima, jer sama platforma je predviđena samo za lokalno – crnogorsko tržište, saradnja na ovom projektu bi bila od velike i obostrane koristi.

Vaša pomoć bi  bila informisanje privrednika iz oblasti poljoprivrede, ribarstva, zanatstva, turizma, svakako i naše sugrađane  o postojanju platforme i mogućnostima koje pruža, imajući u vidu da je platforma lokalnog karaktera.

Takođe, sam raspoložen dati dodatno objašnjenje o korišćenju platforme u neposrednom razgovoru, kao i razgvovoru sa privrednicima.

Na kraju, želio bih da vam se zahvalim na vremenu koje ste mi posvetili i nadam se da će ova ideja i projekta “Kupujem Domaće Od Lokalnih Proizvođača Bez Posrednika” pobuditi veliku pažnju i interesovanje vas, kao subjekta koji ima veliki medijski značaj i težite da kvalitetno i pravovremeno informišete naše sugrađane.

Zaiteresovani mali proizvođači mogu nas kontaktirati

–          Preko viber aplikacije na 067009988 klikom na sledeći link Viber Korisnička Podrška ili https://msng.link/o/?38267009988=vi

–          Putem Facebook Meesenger-a klikom na sledeći link Facebook korisnička Podrška ili https://m.me/kupujemdomacecg

–          Pošalju email na sleeću adresu kdomace@gmail.com

S poštovanjem,

Lazar Kordić

t: 069 069 122

e: lazarkordic@gmail.com

w: https://kupujemdomace.comAbout the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

OVO JE SLOBODNA CRNA GORA – mediji za građane – 1

RADIO SLOBODNA CRNA GORA, serijal TV emisija koje pripremaju RTV Pljevlja i NVO Avlija kao jednu od brojnih aktivnosti iz projekta ‘’Ovo je Slobodna Crna Gora – mediji za građane’’ koji je podržala Američka ambasad...
by Redakcija
0

 
 

Promocija ”Enciklopedije Bošnjaka” Nazifa Veledara u Goraždu

Naučnu, kulturnu, historiografsku i svaku drugu duhovnu djelatnost prati odgovarajuća leksikografija, u vidu leksikona, rječnika, enciklopedija i drugih sličnih priručnika, u kojima se prati spomenuta produkcija. Nažalost...
by Redakcija
0

 
 

Objavljen ”Kovid dnevnik jednog učitelja” Matije Zorića

Kovid dnevnik jednog učitelja Iz štampe je izašla knjiga pod nazivom Kovid dnevnik jednog učitelja, autora Matije Zorića. Izdavač je Prosvjetna zajednica Crne Gore, recenzent profesorica Senada Đešević. Kao prosvjetni ...
by Redakcija
0

 

 

Američka ambasada za razvoj slobode medija u Crnoj Gori

Američka ambasada u Crnoj Gori je podržala projekat NVO Avlija ”Ovo je Slobodna Crna Gora – mediji za građane” koji će se realizovati narednih godinu dana, medijski partner je Radiotelevizija Pljevlja. Op...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Sačuvajmo energiju – zaštitimo prirodu

Ministarstvo kapitalnih investicija je podržalo šestomjesečni projekat ”Sačuvajmo energiju – zaštitimo prirodu” koji je kombinacija više akcija na edukaciji stanovništva o značaju očuvanja zdrave životne...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange