Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementPromocije

28. Decembra 2013.
 

Roman koji vraća vjeru u ljubav autorskog para Milice Blagojević-Janković i Stanka Holcera

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake:

PRAVA LJUBAV NE POZNAJE GRANICE…

”NA KORAK OD EVINOG PRAGA”! Knjiga je posvećena svim dobrim ljudima od Vardara do Triglava koji su iskreno voleli i verovali u ljubav

Milica Blagojević-Janković i Stanko Holcer

Izdavačka kuća SMART STUDIO. Adresa: Kolarčeva 5, Beograd, Republika Srbija, e-pošta: ipsmartstudio@gmail.comoffice@ip-smartstudio.com

Autori: Milica Blagojević –Janković (062 822 10 34, milicabj@gmail.com) i Holcer Stanko (0031 68 406 83 83, holcerstanko10@gmail.com)

 

U oktobru mesecu 2013. godine izašao iz štampe roman jedinstven po formi i sadržaju, jedini na Balkanu napisan iz ugla oba pola, muško-ženski roman čiji su autori Milica Blagojević Janković i Stanko Holcer. Roman je promovisan u Ćupriji, Beogradu, Novom Sadu i Petrovcu na Mlavi. U planu su nove promocije širom Srbije. S obzirom na veliko interesovanje čitalaca prvo izdanje romana je gotovo rasprodato, i u planu je novo izdanje. U toku su pregovori za ruski prevod romana, kao i za prevode na engleski i nemački jezik. Uz poruku: „VERUJ U LJUBAV“, ovo je roman koji će obići svet i dokazati da ljubav nema granica!

Ovaj roman je nastao iz želje oba autora za autentičnim i inovativnim delom koje razbija sve taboo-e vezane za ljubav. Kada je ljubav u  pitanju vremenom smo postali  skeptici vođeni sopstvenim lošim iskustvom i razočarenjem koje nam ne dozvoljava da se prepustimo životu i novoj šansi za novim ljubavima koje nas čekaju i očekuju svake sekunde i mogu biti ona prava… Ljubav zaista postoji. I nije to bila kakva ljubav, već ona prava, jedina, najveća, najjača i za sva vremena. Da takva ljubav zaista postoji dokazuje nam roman ″NA KORAK OD EVINOG PRAGA″, roman koji vraća veru u ljubav.

Verujte u ljubav, jer ljubav veruje u vas, i prepustite se osećajima koji zasigurno znaju put do prave sreće. Prava ljubav ne poznaje granice. Poslušajte svoje srce, i iznenadićete se koliko je u pravu, poručuju Milica i Stanko, autori romana ″NA KORAK OD EVINOG PRAGA″.

Ovo je roman koji nas spaja. Srce Balkana je u njemu, a to srce smo svi mi…

NEK’ ŽIVI LJUBAV!

 

SIŽE  ROMANA (prikaz romana)

 

Roman “Na korak od Evinog praga” je opora realna priča koja se često događa, ali se o njoj retko govori. Ovo je priča koja potvrđuje istinu da ljubav nema granica.

Marko i Eva su se sreli pre dvadeset godina. On je bio profesor na Akademiji, a ona student impresivne lepote koja ostavlja bez daha. Bez obzira na razlike među njima, ljubav se dogodila i ona je ubrzo ostala u drugom stanju i rodila kćer, a on je otišao svojim putem – putem sna, slave i uspeha. Dok su njih dve preživljavale dvadeset godina u skromnoj svakodnevnici, imajući jedna drugu i prijatelje, on je rasipnički trošio na sebe za života, kupujući i plaćajući svoju besmrtnost.

Posle dvadeset godina čuveni glumac Marko u šetnji gradom sasvim slučajno na ulici  nailazi na devojku koja ga fizičkom lepotom i glasom podseti na njegovu ljubav od pre dvadeset godina. Želja za istinom o devojci koju je slučajno sreo dovodi ga do Evinog praga. Biće to mesto na kome saznaje istinu, koja će promeniti njegov život. Od tog trenutka sve što mu bude bilo potrebno, biće ljubav.

Ovo je roman o fenomenu ženske lepote, koji govori da lepota nije garant sreće u ljubavi. Najlepše žene su uprkos tome što su najpoželjnije, najčešće najostavljenije i najtužnije žene na svetu. Ovo je samo jedan primer, koji prestaje to bude tek posle dve decenije bola i samoće.

Roman “Na korak od Evinog praga” dokazuje da je najvažnije verovati u ljubav. Ako dovoljno jako verujete, sve vaše želje postaće stvarnost. Za srećan kraj zaslužna je ljubav kojoj ni vreme, ni bol, ni prošlost ne mogu ništa.

Ovo je prvi i jedini srpski muško-ženski roman napisan o ljubavi iz ugla oba aktera priče – muškarca i žene. Čitajući ovu knjigu imaćete pravu sliku o ljubavi i tome kako je učiniti srećnom do kraja, a to je ono čemu svi težimo. U životu možete imati sve, ali ako nemate ljubav – nećete imati ništa.

 

Autori:  Milica Blagojević-Janković i Stanko Holcer

Roman se nalazi u prodaji u svim Delfi knjižarama, Vulkanovim knjižarama i drugim knjižarama širom zemlje. Cena romana u knjižarama Delfi je 648,00. 

 

O autorima:

Stanko Holcer

Stanko Holcer

Stanko Holcer je rođen  30. novembra 1975. godine u mestu Maribor u Sloveniji. Za svoj život kaže da liči na filmski scenario! Porodica Holcer ima slovenačko, italijansko i nemačko poreklo. I danas jedna ulica u mestu Skoke u Sloveniji nosi ime po njegovom dedi Francu Holceru koji se borio protiv fašizma u Drugom svetskom ratu. Stanko je odrastao u porodici poznatoj po uspehu u sportu (fudbalu). Međutim kod njega je preovladala ljubav i talenat  za muziku i poeziju. Ljubavne pesme piše od svoje petnaeste godine. Proputovao je sve kontinente,  a Jugoslavija mu je ostala u srcu! Bavio se producentskim i menadžerskim radom, a radio je za mnoge muzičke grupe i pevače, kao što su: Srebrna krila, Neki to vole vruće, Dad i Daz, Vlado Kalember, Miran Rudan, Vladimir Kočić i drugi.

Stanko Holcer živi u Amsterdamu od 2000. godine i smatra ga svojim gradom. U njemu je doživeo najlepše trenutke u svom životu. U Holandiji živi 177 nacija, i za sve ima mesta da u miru žive i rade! Stanko ne deli ljude prema nacionalnosti i kaže da je emotivno vezan za sve zemlje bivše Jugoslavije, kao i za narode u njima, među kojima ima mnogo dragih prijatelja. Svoju prvu knjigu pesama “Nek živi ljubav” Stanko posvećuje svojoj majci i svim ženama sveta.

”Na korak od Evinog praga” je njegov prvi roman, koji je napisao sa poznatom srpskom spisateljicom Milicom Blagojević-Janković.

Milica Blagojević-Janković

Milica Blagojević-Janković

Milica Blagojević-Janković, rođena je 26. 11. 1971. godine u Kragujevcu. Već kao gimnazijalka pokazuje određene literarne afinitete. U međuvremenu, bavi se književnim radom, objavljuje književe radove u brojnim magazinima i časopisima,  od kojih su mnoge kratke priče prevedene na engleski jezik. Dobila je pozitivne kritike i priznanja mnogih značajnih literarnih kritičara i kulturologa. Da se ukusi literarne kritike i  čitalaca poklapaju potvrđuju i rasprodati tiraži njenih knjiga. 

Do sada je objavila zbirku pričaKradljivica vremena“ (Legenda, Čačak 2009) i šest romana: „Instinkt (Savez književnika Jugoslavije, Beograd 2004. i Legenda, Čačak 2006, II izdanje), „Obeležena (Dobra knjiga, Beograd 2005. i Legenda, Čačak  2010, IV izdanje), „Ulična zebra“ (Editor, Beograd 2006. i Legenda, Čačak 2008, II izdanje), „Vrelo meso“ (Legenda, Čačak 2007), „Brak za ručak“ (Pan knjiga, Novi Sad 2009) i „Oaza u oblacima ljubavi“ (Harizma, Pančevo 2011).

Roman „Na korak od Evinog praga“ je nastao u saradnji sa poznatim poetom Stankom Holcerom, a iz potrebe oba autora da se ljubavni žanr predstavi u drugačijem svetlu i prikaže kroz prizmu pera oba pola – i muškarca, i žene. Pisati o ljubavi nije nimalo lak zadatak. Ovo je jedinstvena  saga o ljubavi na našim prostorima, inovativna po formi i sadržaju, koja nesumnjivo pleni svojom originalnošću. Autorka je poznata po odabiru tematike, i stilu pisanju koji je izdvaja iz klišea književnih radionica. Milica Blagojević-Janković je autor mnogih romana koji su ugledali svetlost dana, a i danas se čitaju, jer tematika o kojoj piše nikada ne gubi na aktuelnosti.

Trenutno živi i radi u Velikom Popoviću kod Despotovca.

Na korak od Evinog praga 2013 - korice za knjigu

 About the Author

Redakcija
Redakcija
Konkursi regiona
 
 

 

Šefkija Borančić o ”Ženi bez kišobrana” Anele Fetić

Šefkija Borančić   Uz  zbirku poezije: „Žena bez kišobrana“ Anele Fetić   Anela Fetić u mnogo čemu dijeli sudbinu Bihora i Bihoraca-Bošnjaka. Rodnog mjesta Kradenika, te prekrasnog okoliša, pitomih uval...
by Redakcija
0

 
 

Dženis Šaćirović o ”Stazama ljubavi” Hadije Nuradinović

,,Stazama ljubavi“ u poetskom izražaju Hadije Hady Nuradinović   Hadija Hady Nuradinović je sandžačka i bošnjačka pjesnikinja koja živi i stvara u Novom Pazaru. Rođena je 1960. godine u Tutinu. Po zanimanju je predu...
by Redakcija
0

 
 

Said Šteta o zbirci poezije ”Žena bez kišobrana” Adele Fetić

Osvrt na zbirku poezije Anele Fetić ”Žena bez kišobrana”   Zanimljivo je da je zbirka poezije “Žena bez kišobrana” došla u moje ruke putem portala za kulturu Avlija.me sa kojim godinama sarađujem, a da p...
by Redakcija
0

 

 

Dr Ana Stjelja o ”Ženi bez kišobrana” Anele Fetić

Dr Ana Stjelja   DUHOVNI BEG U „DVORCE ZIKRA I DOVE” Tragom zbirke poezije „Žena bez kišobrana” Anele Fetić     Zbirka poezije „Žena bez kišobrana” autorke Anele Fetić, suptilni je pesnički proplam...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Sanela Halković o ”Ženi bez kišobrana” Anele Fetić

Poetska zbirka “Žena bez kišobrana” autorice Anele Fetić   Valja početi od početka. Od naslova. Ne dešava se često da naslov tako potpuno i jasno oslikava cijelu zbirku, kao što je to slučaj sa ovom poetskom z...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange