Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

30. Decembra 2012.

Konkurs časopisa ‘’AVLIJA’’ za najbolju pjesmu

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: ,

Časopis za kulturu, književnost i društvene teme “AVLIJA” iz Rožaja raspisao je međunarodni konkurs/natječaj za najbolju neobjavljenu pjesmu u regionu za 2012. godinu.

Konkurs je otvoren od 01. do 31. decembra 2012. godine.

Autori koji žele da konkurišu trebaju poslati najviše tri pjesme.

Prijavljene pjesme mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćiliricom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom).

U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original poslati prijevod na jedan od navedena četiri jezika.

Pjesme šaljite na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com

Tri prvonagrađene pjesme biće objavljene u časopisu ‘’AVLIJA” u februaru 2013. godine kao i na sajtu Konkursi regiona.

Tri autora, dobitnika prvog, drugog i trećeg mjesta, biće nagrađeni plaketom, primjerkom časopisa ‘’Avlija’’ sa najboljom poezijom i prozom za 2012. godinu, kao i fotomonografijom Rožaja.

Ostali izabrani autori poslatih pjesama biće kontaktirani oko pristanka da se njihovi radovi nađu u narednim brojevima štampanog izdanja časopisa ”Avlija” ili u elektronskom broju zbornika.

Rezultati konkursa biće objavljeni 01. februara 2013. godine  na sajtu www.konkursiregiona.net i www.avlija.me kada će biti saopštena imena pobjednika/ca.

USLOVI KONKURSA:

– Slati samo radove koji nijesu ranije objavljeni u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet).

– Svaki autor može poslati do tri pjesme.

– U istom Word fajlu, zajedno sa pjesmama, poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa i mobilni telefon.

– Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih pjesama na konkursu od strane učesnika/ca ili trećih osoba.

– Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.

PREPORUKE:

– Tekstove šaljite u Word formatu – *doc ili *docx.

– Font Times New Roman, veličina 12.

– Sve pjesme šaljite u jednom fajlu, koji trebate nasloviti imenom autora (ne naslovima pjesama).

Za dodatna pojašnjenje u vezi konkursa možete se obratiti na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com.

NAPOMENA 1: Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” se opredijelila da se radovi ne šalju pod šifrom kako bismo olakšali slanje autorima koji se ne služe najbolje e-mailom a i iz razloga što će od strane sekretara redakcije članovima žirija biti dostavljene pristigle pjesme oštampane bez navođenja imena autora.

NAPOMENA 2: Pjesme se šalju isključivo elektronskom poštom na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com i očekujte potvrdu da smo Vaš mejl primili. Ukoliko se desi da Vam ne potvrdimo prijem mejla u roku od 48 sati od slanja, molimo Vas da pjesme pošaljete ponovo ili da nas kontaktirate.About the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Konkurs DODIR JAPANA povodom 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Japana

Udruženje Alia Mundi za promociju kulturne raznolikosti i veb-portal Istočni biser raspisuju konkurs pod nazivom DODIR JAPANA za književne radove inspirisane slikama Tamare Kusovac. Srpska slikarka i dizajnerka Tamara Kusova...
by Redakcija
0

 
 

Slavica Jovanović iz Mačvanskog Prnjavora osvojila 2. mesto na konkursu za pesmu o deci

Slavica Jovanović   MОЈА СТАДА У ЏЕМПЕРУ ТВОМЕ  Моја стада у џемперу твоме, Мелодија у твојој свирали, Тамо близу чобани крај реке, ...
by Redakcija
0

 
 

Haiku konkurs za nagradu ”Radmila Bogojević”

ХАИКУ КОНКУРС ЗА НАГРАДУ „Радмила Богојевић“     Хаику часопис „ЛОТОС“ (Србија) и Дејан Богојевић расписују VI интерна...
by Redakcija
0

 

 

Završen projekat unapređenja park šume Brezovačko brdo uz podršku SlovakAid-a

Slovačka agencija za međunarodnu razvojnu saradnju SlovakAID u saradnji sa Ambasadom Slovačke Republike u Crnoj Gori finansirala je projekat unapređenja infrastrukture park šume Brezovačko brdo u opštini Rožaje kao i p...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

8. međunarodni festival za djecu pjesnike “Kraljevstvo bijelih rada”

KRALJEVSTVO BIJELIH RADA DAJE NA ZNANJE!!!   Osmi međunarodni konkurs KRALJEVSTVO BIJELIH RADA, u organizaciji NVO Stihom govorim, počeo je 21.12.2021. i trajao do 01. 05.2022. godine. Na adresu organizatora je stiglo viš...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange