Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

9. Marta 2021.

Konkurs Onlajn poezije i Udruženja poetskih stvaralaca

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: , ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

расписују

КОНКУРС ЗА ДРУГИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

 

 

Правила конкурса:

 

 1. Право учешћа на овом конкурсу имају сва лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком, македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).
 2. Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт TimesNewRoman, величина 12, проред 1,5.
 3. Документ означити именом аутора песама.
 4. Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.
 5. Један песник биће заступљен са највише 3 песме.
 6. Котизација за учешће у Другом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 700 РСД за учеснике из Србије, 7 € за песнике из окружења, за учешће са две песме плаћа се 1200 РСД за учеснике из Србије, 12 €за песнике из окружења.
 7. Аутор који жели да учествује са три песме (1500 РСД – Србија, 15 € – окружење, стиче право на објављивање и кратке биографије уз песме (биографија може бити највише до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у часописима, место становања…).
 8. У документу навести контакт имејл и адресу места становања.
 9. Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу. Сваки следећи примерак плаћа се 700 РСД – Србија, 7€ – окружење.
 10. Конкурс је отворен од 1. марта до 20. априла текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.
 11. Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дана по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.
 12. Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

 

 

 1. март 2021. године Удружење поетских стваралаца, Глушци

 About the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Književno veče: Savremena evropska distopija ženskim pismom – Heliks

U petak, 19. avgusta (19h) u prostorijama Štrik knjižare (Vlajkovićeva 7), Izdavačka kuća Heliks predstaviće dva naslova iz projekta Književni razgovori s budućnošću. Razgovaraćemo o romanu irske autorke Luize O...
by Redakcija
0

 
 

Mirza Herco o stihozbirci ”Ljubav na prvi pogled” Admira Džanka

MIRZA HERCO PUT KA SAGLASJU Nomen es omen[1] Ljudi su skloni predrasudama koje grade na razne načine, a prema drugim ljudima se izriču na osnovu imena, prezimena, porijekla, nacije i mnogih drugih. U književnosti ime i prezi...
by Redakcija
0

 
 

Emina Bojić: O romanu ”Vodeničar” Saida Štete

Recenzija romana Vodeničar, Saida Štete Roman Vodeničar, književnika Saida Štete, svojim sadržajem i tematikom ne vuče samo emocionalno iz naše sevdalinke nego i iz mnogo kompleksnijih kulturno-civilizacijskih naslijeđ...
by Redakcija
0

 

 

Anđela Bradvica Jurišić: Volio ju je

Anđela Bradvica Jurišić   VOLIO JU JE   Volio ju je, svaku njenu misao i čudne kretnje Način na koji je kuhala Plešući po prostoriji Potpuno zaboravivši jelo koje priprema Bila je njegova ikona Stup na koji se...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Poezija Slađane Milenković

Prof. dr Slađana Milenković     ŽENA SA SLIKE     U septembru grad.   Ispod lampiona žena sa biserima i uvojcima. Stara fotografija.   Herman Hese i pas šetaju ulicom mojih snova. I odu.   Zrelij...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange