Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

9. Marta 2021.

Konkurs Onlajn poezije i Udruženja poetskih stvaralaca

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: , ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

расписују

КОНКУРС ЗА ДРУГИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

 

 

Правила конкурса:

 

 1. Право учешћа на овом конкурсу имају сва лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком, македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).
 2. Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт TimesNewRoman, величина 12, проред 1,5.
 3. Документ означити именом аутора песама.
 4. Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.
 5. Један песник биће заступљен са највише 3 песме.
 6. Котизација за учешће у Другом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 700 РСД за учеснике из Србије, 7 € за песнике из окружења, за учешће са две песме плаћа се 1200 РСД за учеснике из Србије, 12 €за песнике из окружења.
 7. Аутор који жели да учествује са три песме (1500 РСД – Србија, 15 € – окружење, стиче право на објављивање и кратке биографије уз песме (биографија може бити највише до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у часописима, место становања…).
 8. У документу навести контакт имејл и адресу места становања.
 9. Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу. Сваки следећи примерак плаћа се 700 РСД – Србија, 7€ – окружење.
 10. Конкурс је отворен од 1. марта до 20. априла текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.
 11. Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дана по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.
 12. Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

 

 

 1. март 2021. године Удружење поетских стваралаца, Глушци

 About the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Dr Asad Kalač: Pravilna ishrana i i fizička aktivnost su saveznici u prvenciji bolesti srca

Recite nam ukratko o sebi, školovanju opisu posla i sa kojim problemima se susrećete u radu a koji bi mogli da se prevaziđu kroz drugačiju organizaciju rada? Moje ime je Asad Kalač, specijalista Interne medicine u Domu zdr...
by Redakcija
0

 
 

Dragiša Eraković: Posađena priča

Драгиша Ераковић   ПОСАЂЕНА ПРИЧА   Нико не памти када је почело, а све је почело одавно. И траје генерацијама. Све најгоре ...
by Redakcija
0

 
 

Gordan K. Čampar: Braho Adrović – pjesnik vidljivih stihova

Gordan K. Čampar: BRAHO ADROVIĆ – PJESNIK VIDLJIVIH STIHOVA Braho, novinar u vječitoj potrazi za suštinom, temama koje su nesvakidašnje a tu blizu nas samo ih je potrebno uzjoguniti, pjesnik vidljivih riječi, bez mn...
by Redakcija
0

 

 

Sa promocije knjiga Hajrudina Lula Mekića ”Bijela kula” i ”Akovski šehidi”

Na promociji dvije knjige “Bijela kula” i ”Akovski šehidi” autora Hajrudina Lula Mekića održanoj 18. avgusta 2021. u velikoj sali Centra za kulturu u Bijelom Polju, govorila je književnica Šefka Beg...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE ,,ZEJNA” SULEJMANA-BEĆE KUJEVIĆA

OSVRT NA ZBIRKU POEZIJE ,,ZEJNA” SULEJMANA-BEĆE KUJEVIĆA   Piše: Božidar Proročić, književnik i publicista   Kada dragi prijatelj objavi knjigu onda to predstavlja posebno zadovoljstvo. Sulejman-Beća Kujević direkt...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange