Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

9. Marta 2021.

Konkurs Onlajn poezije i Udruženja poetskih stvaralaca

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: , ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

расписују

КОНКУРС ЗА ДРУГИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

 

 

Правила конкурса:

 

 1. Право учешћа на овом конкурсу имају сва лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком, македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).
 2. Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт TimesNewRoman, величина 12, проред 1,5.
 3. Документ означити именом аутора песама.
 4. Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.
 5. Један песник биће заступљен са највише 3 песме.
 6. Котизација за учешће у Другом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 700 РСД за учеснике из Србије, 7 € за песнике из окружења, за учешће са две песме плаћа се 1200 РСД за учеснике из Србије, 12 €за песнике из окружења.
 7. Аутор који жели да учествује са три песме (1500 РСД – Србија, 15 € – окружење, стиче право на објављивање и кратке биографије уз песме (биографија може бити највише до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у часописима, место становања…).
 8. У документу навести контакт имејл и адресу места становања.
 9. Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу. Сваки следећи примерак плаћа се 700 РСД – Србија, 7€ – окружење.
 10. Конкурс је отворен од 1. марта до 20. априла текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.
 11. Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дана по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.
 12. Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

 

 

 1. март 2021. године Удружење поетских стваралаца, Глушци

 About the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Svetlana Radosavljević: Kap vode

Светлана Радосављевић   КАП ВОДЕ   Има је свугда око нас, некад је вредна злата а некад досадна киша. Колико пута смо пож...
by Redakcija
0

 
 

O ”Rječniku govora okoline Berana” Danijele Radojević

Prof. dr Draško Došljak   RJEČNIK GOVORA OKOLINE BERANA (Danijela Radojević: „Rječnik govora okoline Berana“, CANU – Institut za jezik i književnost „Petar II Petrović Njegoš“, Podgorica 2021)   Nako...
by Redakcija
0

 
 

U susret 832. rođendanu Bosne – Povelje bana Kulina

I ove godine bit će održana manifestacija  “Rođendan Bosne” / “Povelja bana Kulina” u organizaciji Bosanskog Akademskog Društva u Austriji – Gesellschaft Bosnischer Akademiker in Österreich O...
by Redakcija
0

 

 

Jubilarni Deseti međunarodni književni konkurs ”Zlatnog pera” iz Knjaževca

Književni klub “Zlatno pero” Knjaževac organizuje jubilarni 10. po redu Međunarodni književni konkurs pod nazivom “Živeti za ljubav”, a tema je slobodna. Konkurs je otvoren do 31. maja 2021. godine ...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Senadin Pupović: Sreća

Senadin Pupović    SREĆA   Umjesto ruža, orhideja i ljiljana Moja majka gaji djetelinu i to onu divlju Što samoniklo raste u vrtu Pazi je i čuva da je ljetnje sunce ne oprži   Šta je to što je baš privlači...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange