Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

9. Marta 2021.

Konkurs Onlajn poezije i Udruženja poetskih stvaralaca

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: , ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

расписују

КОНКУРС ЗА ДРУГИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

 

 

Правила конкурса:

 

 1. Право учешћа на овом конкурсу имају сва лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком, македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).
 2. Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт TimesNewRoman, величина 12, проред 1,5.
 3. Документ означити именом аутора песама.
 4. Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.
 5. Један песник биће заступљен са највише 3 песме.
 6. Котизација за учешће у Другом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 700 РСД за учеснике из Србије, 7 € за песнике из окружења, за учешће са две песме плаћа се 1200 РСД за учеснике из Србије, 12 €за песнике из окружења.
 7. Аутор који жели да учествује са три песме (1500 РСД – Србија, 15 € – окружење, стиче право на објављивање и кратке биографије уз песме (биографија може бити највише до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у часописима, место становања…).
 8. У документу навести контакт имејл и адресу места становања.
 9. Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу. Сваки следећи примерак плаћа се 700 РСД – Србија, 7€ – окружење.
 10. Конкурс је отворен од 1. марта до 20. априла текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.
 11. Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дана по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.
 12. Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

 

 

 1. март 2021. године Удружење поетских стваралаца, Глушци

 About the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Poezija Stefana Milanovića

Месечев цвет Беше једном један мали цвет И око њега велики свет Ал не знаше цвет шта да воли Па месечину ноћну заволи Гледаше...
by Redakcija
0

 
 

Književnici Zorici Tijanić književna nagrada „Nadži Naman“

Književnici Zorici Tijanić književna nagrada „Nadži Naman“ Zorica Tijanić, književnica i novinarka iz Beograda, jedna je od dobitnica književne nagrade „Nadži Naman“ (Naji Naaman) za 2021. godinu, koju dodeljuje...
by Redakcija
0

 
 

O knjizi Melihe Miljević ”Čiji je grijeh?”

Milijan Despotović OŽILJCI POVERENI KNJIZI Meliha Miljević: „Čiji je greh“     Nikad život ne prolazi olako, kako mi to mislimo, on stvara romane i ne propušta ni jedan detalj da u njega unese. Takvi roman...
by Redakcija
0

 

 

Kratke priče Milije Pajkovića ”Besanica”

Кратке приче Милије Пајковића из живота о животу   ( ,,Бесаница“, 2021. , 203. стр.,  ИГП ,,Пегаз“)     Живот је једна неиспричана ...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Amra Đečević: Duša iz kofera Reufa Fekovića

Amra Đečević: Duša iz kofera Reufa Fekovića Postoji predanje, po kome kad čovjek umre, jedino što ponese sa sobom to je duša. Kada se čovjek odluči da zauvijek napusti varoš, on onda svoju dušu spakuje u kofer i mje...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange