Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

28. Avgusta 2020.

Konkurs Udruženja poetskih stvaralaca i Onlajn poezije

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

Расписују

КОНКУРС ЗА ПРВИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

Правила конкурса:

1.Право учешћа на овом конкурсу имају сва пунолетна лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком,македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).

2.Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт Times New Roman,величина 12, проред 1,5.

3.Документ означити именом аутора песама.

4.Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com

потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.

5.Један песник биће заступљен са највише 3 песме.

6.Котизација за учешће у првом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 600 РСД за учеснике из Србије, 6€за песнике из окружења, 10€за све остале учеснике, за учешће са две песме плаћа се 1000 РСД за учеснике из Србије, 10 € за песнике из окружења, а 15 € за остале учеснике.

7.Аутор који жели да учествује са три песме(1200 РСД, Србија, 12 €, окружење, 17 €,остали учесници) стиче правона објављивање и кратке биографије уз песме(биографија мора бити до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у престижним часописима, место становања).

8.Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу.

9.Конкурс је отворен од 1. септембра до 31. октобра текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.

10.Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дан по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.

11.Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

27. август 2020. године

Удружење поетских стваралаца, ГлушциAbout the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Admira-Ramić-Idrizović o ”Ženi bez kišobrana” Anele Fetić

ŽENA BEZ KIŠOBRANA Anela Fetić ”Žena bez kišobrana”, Rožaje: Avlija, 2023, str 130   Kada konvoj misli navali, a tišina zagrmi i poprimi znakove duše usnuli slikar na sanjalačkim staništima pronađe djevojči...
by Redakcija
0

 
 

OVO JE SLOBODNA CRNA GORA – mediji za građane – 3

RADIO SLOBODNA CRNA GORA, serijal TV emisija koje pripremaju RTV Pljevlja i NVO Avlija kao jednu od brojnih aktivnosti iz projekta ‘’Ovo je Slobodna Crna Gora – mediji za građane’’ koji je podržala Američka ambasad...
by Redakcija
0

 
 

Samira Hodžić-Kajtazović o ”Ženi bez kišobrana” Anele Fetić

ŽENA BEZ KIŠOBRANA Anela Fetić ”Žena bez kišobrana”, Rožaje: Avlija, 2023, str 130   Anelina poezija, ispunjena životom, godinama, usponima, padovima, rađanjem nakon smrti, izranjanjem nakon loma, razotkriva sv...
by Redakcija
0

 

 

Ammara Šabić o ”Ženi bez kišobrana” Anele Fetić

Anela „Žena bez kišobrana“ Anela Fetić ”Žena bez kišobrana”, Rožaje: Avlija, 2023, str 130     Šta je inicijalna, a šta pogonska iskra za pisca? Naravno da svako ima individualnu, jer, kapsule ...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Jasmina Hanjalić o ”Ženi bez kišobrana” Anele Fetić

OSVRT NA KNJIGU POEZIJE “ŽENA BEZ KIŠOBRANA” Anele Fetić /Avlija, 2023./   Ispred mene je tekst knjige poezije od blizu 130 stranica. Prilično, ali polako ploveći stihovima uronih u najljepše dubine unutarnjeg sv...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange