Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

28. Avgusta 2020.

Konkurs Udruženja poetskih stvaralaca i Onlajn poezije

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

Расписују

КОНКУРС ЗА ПРВИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

Правила конкурса:

1.Право учешћа на овом конкурсу имају сва пунолетна лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком,македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).

2.Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт Times New Roman,величина 12, проред 1,5.

3.Документ означити именом аутора песама.

4.Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com

потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.

5.Један песник биће заступљен са највише 3 песме.

6.Котизација за учешће у првом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 600 РСД за учеснике из Србије, 6€за песнике из окружења, 10€за све остале учеснике, за учешће са две песме плаћа се 1000 РСД за учеснике из Србије, 10 € за песнике из окружења, а 15 € за остале учеснике.

7.Аутор који жели да учествује са три песме(1200 РСД, Србија, 12 €, окружење, 17 €,остали учесници) стиче правона објављивање и кратке биографије уз песме(биографија мора бити до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у престижним часописима, место становања).

8.Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу.

9.Конкурс је отворен од 1. септембра до 31. октобра текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.

10.Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дан по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.

11.Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

27. август 2020. године

Удружење поетских стваралаца, ГлушциAbout the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Stvaralaštvo Branke Bogavac

STVARALAŠTVO BRANKE BOGAVAC U izdanju JU  Centra za kulturu  iz Petnjice, „Komune“ iz Podgorice, i porodice Bogavac Le Comte nedavno je objavljena knjiga „BRANKA vitez umjetnosti i književnosti“, tom drugi, koju je,...
by Redakcija
0

 
 

Dina Murić: Nije dobro u Crnoj Gori biti umjetnik

INTERVJU SA KNJIŽEVNICOM, DINOM MURIĆ   Razgovarao: Božidar Proročić, književnik i publicista   Dina Murić, rođena 1982. godine u Rožajama (Crna Gora), je pjesnikinja, esejista i filmskiscenarista. Autor je ...
by Redakcija
0

 
 

Osvrt na roman Sanele Halković ”ILIR AUTARIJATSKI”

KULTNIM ROMANOM “ILIR AUTARIJATSKI” KNJIŽEVNA SUPER ZVIJEZDA I JEDNA OD NAJORIGINALNIJIH POJAVA U EVROPSKOJ I SVJETSKOJ LITERATURI  SANELA HALKOVIĆ  SE  JE  JEDNOM ZA SVAGDA  NEPOBJEDIVO VINULA  NA SAMI TRON...
by Redakcija
0

 

 

Monografija dr Dušanke Popović o govoru žabljačkog sela Podgore

GOVOR SELA PODGORE   FilološkI fakultet Univerziteta Crne Gore objavio je monografija o govoru žabljačkog sela Podgore, autorke doc. dr Dušanke Popović. Autorka ove monografije Dušanka Popović je diplomirala na Filo...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Said Šteta: Zvijezdo na jastuku (La stella sul cuscino)

Said Šteta   ZVIJEZDO NA JASTUKU   Kako si lijepa na mome jastuku zvijezdo što plavom nebu neumorno bježiš pa odozgo gledaš mene dolje mala Svu noć sam  eto milovao ruku od zlatnog praha, ma da se naježiš ča...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona