Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

28. Avgusta 2020.

Konkurs Udruženja poetskih stvaralaca i Onlajn poezije

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

Расписују

КОНКУРС ЗА ПРВИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

Правила конкурса:

1.Право учешћа на овом конкурсу имају сва пунолетна лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком,македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).

2.Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт Times New Roman,величина 12, проред 1,5.

3.Документ означити именом аутора песама.

4.Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com

потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.

5.Један песник биће заступљен са највише 3 песме.

6.Котизација за учешће у првом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 600 РСД за учеснике из Србије, 6€за песнике из окружења, 10€за све остале учеснике, за учешће са две песме плаћа се 1000 РСД за учеснике из Србије, 10 € за песнике из окружења, а 15 € за остале учеснике.

7.Аутор који жели да учествује са три песме(1200 РСД, Србија, 12 €, окружење, 17 €,остали учесници) стиче правона објављивање и кратке биографије уз песме(биографија мора бити до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у престижним часописима, место становања).

8.Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу.

9.Конкурс је отворен од 1. септембра до 31. октобра текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.

10.Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дан по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.

11.Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

27. август 2020. године

Удружење поетских стваралаца, ГлушциAbout the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

TREĆA MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA “ETIKA BOSNE I HERCEGOVINE”

INTERNACIONALNI UNIVERZITET U GORAŽDU   TREĆA MEĐUNARODNA NAUČNA KONFERENCIJA “ETIKA BOSNE I HERCEGOVINE”     Goražde, januar, 2021. godine POZIVNO PISMO MOŽETE PREUZETI: poziv za konferenciju   Uvažene Koleg...
by Redakcija
0

 
 

Književni konkurs Udruženja nezavisnih pisaca Srbije

Književni konkurs za kratku pripovetku pod nazivom „357“ i sa temom: Šta nam to učini Kovid-19 ili, kako smo se mi s njim inatili?       Uredništva književnog časopisa „Književne vertikale“ i bibli...
by Redakcija
0

 
 

Una Mugoša: Kako je biti sam

Una Mugoša KAKO JE BITI SAM   Koračaš ulicom, samo sa svojom sjenkom, i u stopu te prati, i samo što je ne zgrabiš za gušu, i počneš da je daviš, i moliš je da te vrati.   Moliš je da se vrati, sa tobom, ba...
by Redakcija
0

 

 

Savez slijepih Crne Gore: AUDIO BASNE

AUDIO BASNE Savez slijepih Crne Gore je u aprilu 2020, na Dan knjige, pokrenuo aktivnost pod nazivom: Audio poezija. Riječ je o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida,...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Anja Žujović: Cirkus

Ana Žujović     Cirkus     Dobro došli u cirkus! Karta je vaša. Koliko košta, Nebitno je sada!   Za tren, Za dva, Pojam o vremenu, Postaće san. I takav biće Vaš svaki dan! Dok kokice lete, A ža...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona
 
Secured By miniOrange