Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

28. Avgusta 2020.

Konkurs Udruženja poetskih stvaralaca i Onlajn poezije

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

Расписују

КОНКУРС ЗА ПРВИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

Правила конкурса:

1.Право учешћа на овом конкурсу имају сва пунолетна лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком,македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).

2.Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт Times New Roman,величина 12, проред 1,5.

3.Документ означити именом аутора песама.

4.Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com

потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.

5.Један песник биће заступљен са највише 3 песме.

6.Котизација за учешће у првом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 600 РСД за учеснике из Србије, 6€за песнике из окружења, 10€за све остале учеснике, за учешће са две песме плаћа се 1000 РСД за учеснике из Србије, 10 € за песнике из окружења, а 15 € за остале учеснике.

7.Аутор који жели да учествује са три песме(1200 РСД, Србија, 12 €, окружење, 17 €,остали учесници) стиче правона објављивање и кратке биографије уз песме(биографија мора бити до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у престижним часописима, место становања).

8.Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу.

9.Конкурс је отворен од 1. септембра до 31. октобра текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.

10.Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дан по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.

11.Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

27. август 2020. године

Удружење поетских стваралаца, ГлушциAbout the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Nagrada ”Nurangiz Gjunj” Božidaru Proročiću

Božidar Proročić je izabran zajedno sa još četri stvaraoca iz svijeta književnosti postao laureat za međunarodnu i prestižnu pjesničku nagradu Azerbejdžana ,,Nurangiz Gjunj” koja će mu svečano biti dodijeljena zaj...
by Redakcija
0

 
 

Konkursi časopisa AKT iz Valjeva

ДВА КОНКУРСА ЧАСОПИСА АКТ     17. КОНКУРС ЗА КРАТКУ ПРИЧУ ЧАСОПИСА  „АКТ“     Часопис за књижевност, уметност и култ...
by Redakcija
0

 
 

Bečki proces: Zajednička budućnost – Jedna Europa (Vienna Process: Common Future – One Europe

Diplomatska akademija Beč – Obilježavanje 75. godišnjice (01. srpnja 2020.)   Dana 01. srpnja 2020. god. Platforma Modern Diplomacy, Međunarodni institut IFIMES, zajedno sa najstarijom diplomatskom školom na svi...
by Redakcija
0

 

 

Poziv za aplikacije – Evropski master program demokratija i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi

European Regional Master’s Programme in Democracy and Human Rights in South East Europe (GC SEE/ERMA), is a one year interdisciplinary Master’s programme coordinated by the University of Sarajevo (UNSA), Center for Interd...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Rezultati dodjele priznanja za kulturnu manifestaciju „9. KNS Međunarodni književni susreti–2020“

Rezultati dodjele priznanja za kulturnu manifestaciju „9. KNS Međunarodni književni susreti – 2020“   UDRUŽENJE ZA KULTURU – NOVA SVJETLOST: „9. KNS Međunarodni književni susreti – 2020“ (Sarajevo, 4...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona