Avlija
Portal za kulturu, književnost i društvene teme
AdvertisementVijesti

28. Avgusta 2020.

Konkurs Udruženja poetskih stvaralaca i Onlajn poezije

More articles by »
Written by: Redakcija
Oznake: ,

Портал Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца

Расписују

КОНКУРС ЗА ПРВИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

Правила конкурса:

1.Право учешћа на овом конкурсу имају сва пунолетна лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком,македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).

2.Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт Times New Roman,величина 12, проред 1,5.

3.Документ означити именом аутора песама.

4.Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com

потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.

5.Један песник биће заступљен са највише 3 песме.

6.Котизација за учешће у првом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 600 РСД за учеснике из Србије, 6€за песнике из окружења, 10€за све остале учеснике, за учешће са две песме плаћа се 1000 РСД за учеснике из Србије, 10 € за песнике из окружења, а 15 € за остале учеснике.

7.Аутор који жели да учествује са три песме(1200 РСД, Србија, 12 €, окружење, 17 €,остали учесници) стиче правона објављивање и кратке биографије уз песме(биографија мора бити до 10 реченица са основним подацима: година рођења, објављене збирке, публикација у престижним часописима, место становања).

8.Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу.

9.Конкурс је отворен од 1. септембра до 31. октобра текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.

10.Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дан по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.

11.Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

27. август 2020. године

Удружење поетских стваралаца, ГлушциAbout the Author

Redakcija
Redakcija

Konkursi regiona
 
 

 

Zbirka poezija Vasilja Stusa na crnogorskom jeziku

VASILJ STUS ŽIVOT PJESNIKA KOJI JE DAO SEBE ZA UKRAJINU   Piše: Božidar Proročić književnik i publicista   Povodom dana državnosti Ukrajine koji se obilježava svake godine 24. avgusta u izdanju Crnogorskog kul...
by Redakcija
0

 
 

Poezija Deana Plazonića

Dean Plazonić   ZABORAV . Prošetati ću se jutrom Korak po korak Ulicom našeg sjećanja Između perivoja Čežnje i prkosa Potražiti ću tebe Na raskrižju svitanja Što dijeli ravnodušnost od zaborava Stajati ću sam...
by Redakcija
0

 
 

Dženis Šaćirović: Naučnik, život s naukom i od nauke

NAUČNIK, ŽIVOT S NAUKOM I OD NAUKE   Ozbiljno bavljenje naukom, pojašnjenja radi, zahtjeva potpunu predanost i rijetke su druge obaveze, pa i one fundamentalne životne koje nauka trpi sa sobom. Oni koji misle suprotno,...
by Redakcija
0

 

 

Objavljen „Tamaritski Divan“ Federika Garsije Lorke

Objavljen „Tamaritski Divan“ Federika Garsije Lorke     Udruženje za promociju kulturne raznolikosti „Alia Mundi“ objavilo je zbirku poezije „Tamaritski Divan“, španskog pesnika Federika Garsije Lorke. N...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona
 

Faiz Softić: Osvrt na knjigu poezije u rukopisu Mustafe Balje „Otok od živog srebra“

ZABAVLJANJE RIJEKA U TOKU   Naslov ovog osvrta na knjigu poezije u rukopisu Mustafe Baljea, poznatog bošnjačkog publiciste i pjesnika sa Kosova „Otok od živog srebra“ je i stih a i lajtmotiv ovog rukopisa koji nam s...
by Redakcija
0

 
Konkursi regiona

0 Comments


Be the first to comment!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Konkursi regiona